Меню
Меню
Интересни Идеи За Коледни Подаръци За Деца

04.11.2021 13:29:00

Интересни Идеи За Коледни Подаръци За Деца

Годината е почти към своя край, а това за мъничетата означава само едно - детски коледни подаръци! Коледа е един вълшебен празник, който запълва дома с уют, споделеност и незабравимост. Децата с нетърпение очакват своите подаръци от Дядо Коледа но и от Вас, като родители. 

Изборът на подаръци за деца за Коледа никак не е лесен. Съществува толкова богато изобилие от възможности, че е съвсем нормално да се загубите в търсене. Правилният избор зависи от редица фактори, с които е добре да бъдете запознати предварително.

В тази статия, ние ще предложим няколко уникални идеи за подаръци за Коледа за деца, които ще зарадват мъничетата и ще направят празника още по-вълнуващ. 

Как да изберем подарък за Коледа за деца

На първо място, добре е да имате предвид няколко фактора, преди да направите своя избор.

Индивидуалност

Всяко дете е различно. Докато едни деца предпочитат да прекарват времето си в игри с приятели, други се радват повече на тихи моменти, прекарани в самостоятелна игра. Някои деца харесват повече да създават сами играчките си, докато други проявяват повече интерес към вече готови модели. Изберете коледен подарък за Вашето дете спрямо неговата индивидуалност.

Хобита и интереси

Използвайте хобитата и интересите на децата, за да се ориентирате към подходящ детски коледен подарък. Подаръкът може да е свързан с някакъв вид спорт, музикален инструмент, творческа дейност или други.

Възраст 

Всяка възраст крие своите особености. Например, коледните подаръци за деца под 3 години ще се отличават драстично от тези за по-зрели деца на десетгодишна възраст. Информирайте се относно това какви играчки или игри пасват на децата в различните възрастови групи. Можете да научите повече за коледни подаръци за бебета от нашата блог статия. 

Етап на развитие

Понякога, възрастта не е единственият ключов елемент. Някои деца се развиват и израстват по-бързо от връстниците си. Наблюдавайте детето и се запознайте с това на какъв етап от своето развитие е преди да изберете детски коледен подарък.

Коледни подаръци за деца на 5 год

Ето, че дойде време и за предложенията ни за интересни коледни подаръци за деца. Мъничетата под 5 годишна възраст тепърва започват да опознават света, да развиват своите фини двигателни умения и да разбират причинно-следствените връзки. Ето няколко чудесни коледни подаръци за деца в тази възрастова група:

 • Дървен пъзел - пъзелът може да е с най-различни елементи, като плодове и зеленчуци, различни фигури, герои, или пък букви и цифри. Това е изключително образователен подарък, който отваря възможности за куп забавни детски игри.
 • Дървено колело за баланс - на около 4 годишна възраст, децата са способни да направят първите стъпки към карането на велосипед с помощ от родител или по-възрастен.
 • Музикална книжка - музикалните детски книги са прекрасен начин децата да се запознаят с различни музикални инструменти, звуци и мелодии и да запалят интереса си към музиката като изкуство.

Коледни подаръци за деца на 6 години

На 6 години, децата са вече по-самостоятелни и претенциозни относно избора на игри и играчки. Затова и изборът коледен подарък за деца е по-труден за тази възраст. В зависимост от това, дали детето е момче или момиче, можете да подарите:

 • Пързалка за коли - повечето момчета за запалени по автомобилите от ранна възраст. Играта с колички винаги е истинско приключение. А когато тя е комбинирана с вълнуваща пързалка, концентрацията е безспорна.
 • Детски дървен влак - можете да подарите и дървен влак от множество части, които детето трябва само да сглоби и манипулира, за да се получи желания резултат. Това е прекрасно творческо занимание, които развива много качества и умения.
 • Магнитна кукла за обличане - момичетата на тази възраст започват малко по малко да проявяват интерес към комбинирането на различни цветове и модели, за да създадат своя собствена мода и уникалност. Този подарък е подходящ и за по-ранна възраст но и момиче на 6 години също би открило играта за вълнуваща.

Коледни подаръци за деца на 7 години

На 7 години, децата вече имат повече контрол над двигателните си умения. Те имат по-точни движения, имат излишък от енергия, която е добре да изразходват чрез физическа и умствена активност и намират забавление в най-различни дейности. Ето и няколко подходящи идеи за коледен подарък за деца на седемгодишна възраст. 

 • Дървена магнитна дъска - магнитната дъска може да се използва по най-различни предназначения. На нея, децата могат да рисуват или пишат с тебешир, могат да подреждат различни магнити като съставят думи или смятат и други.
 • Детски дървен комплект миксер - в тази възраст, децата все по-активно започват да мечтаят за това да бъдат като възрастните. Подарък от типа на детски миксер или детска машина за кафе ще им помогне да пресъздават ситуации от реалния живот и да ги споделят с приятели.
 • Писта за топчета - пистата за топчета може би първоначално изглежда като чудесен коледен подарък за момче, но истината е, че и момичетата се забавляват активно. 

Коледни подаръци за деца на 8 години

На 8 години, децата минават през следващ етап на развитие. Те вече ходят на училище, всеки ден се срещат с нови хора и обменят опит с връстници и започват да трупат впечатления от света извън домашната среда. В този период, подходящи детски коледни подаръци биха били:

 • Детска китара - свиренето на музикален инструмент е изключително полезно занимание, което развива редица качества при децата. Музикалните играчки са прекрасен начин да потопите детето в света на музиката.
 • Бамбуков комплект за хранене - какво по-хубаво от това детето да може самостоятелно да покани своите гости на детски обяд и да се впусне в ролева игра със своите връстници? Детските комплекти за хранене предлагат тази възможност. 
 • Игра на риболов и пъзел - още една идея за коледен подарък, който би бил интересен и на момиче и на момче е именно играта на риболов. Това е чудесна възможност децата да научат малко повече за риболова, за различните видове риба и други интересни факти.

Коледни подаръци за деца на 9 години

Когато навършат 9 години, децата вече имат плавни и сигурни двигателни умения. Те притежават разнообразие от физически способности и проявяват все по-силен интерес към света на големите. Тук вече характерът на детето е ясен и видим, въпреки, че подлежи на промени през следващите години.  За да зарадвате дете на 9 години за Коледа, можете да подарите:

 • Ролери - след укрепването на физическите умения на детето, то има възможността да се научи как да кара ролери и да доразвие своите способности. Карането на ролери са прекрасно занимание за споделен ден навън със семейството или с приятели.
 • Куфар с дървени инструменти - особено подходящ коледен подарък за момчета, детският куфар с дървени инструменти може да помогне да детето да развие интереса си към детайлите, към решаването на проблеми и към поправянето на различни неща. Този подарък отваря възможността за споделено време с родителите в приказки и обяснения кое как работи. 
 • Детски книги - нека не забравяме и за детските книги, без които детското въображение нямаше да може да се развива и достига нови нива. Съществуват безброй варианти за теми, герои и приказки що се отнася до детските книги. 

Коледни подаръци за деца на 10 години

На тази възраст, децата все повече търсят своята свобода и независимост. Те имат изградени приятелства, интереси, вероятно е да практикуват спортове, да свирят на музикален инструмент и да търсят нови приключения и предизвикателства. На 10 години, децата също така имат силно развито любопитство към нови познания. Ето как можете да зарадвате дете в тази възраст за Коледа:

 • Енциклопедия - енциклопедиите са подходящ подарък за хора на всякаква възраст. Изберете подходяща детска енциклопедия, опаковайте я прилежно и я превърнете в перфектния подарък за дете. Можете да изберете енциклопедии с най-различни теми, като природа, животни, морета и океани, човешкото тяло, историята на света, науката и други.
 • Комплект за рисуване - почти всяко дете обича да рисува и да изразява своите мисли и настроения чрез различни цветове и форми. Изберете подходящ детски комплект за рисуване и наблюдавайте как детето развива своя творчески потенциал с този чудесен подарък. 
 • По-сложни детски пъзели - на тази възраст, детските дървени пъзели с по 10-50 парченца вече вероятно няма да представляват интерес за децата. Подберете по-сложен пъзел от повече части, за да впечатлите детето и да грабнете интереса му. 

Поднесете перфектните детски коледни подаръци

Ето, че дойде и края на нашите предложения за коледни подаръци за деца. Това са само някои идеи за това как можете да направите този празник истински специален за мъничетата. Истината е, че можете да персонализирате всеки подарък и да го направите наистина уникален и неповторим. Надяваме се, че идеите тук ще отключат Вашето въображение и ще Ви помогнат да направите най-подходящия избор.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Игри

Игри

Интересни Идеи За Коледни Подаръци За Деца

Интересни Коледни Подаръци за Деца - Списък с Идеи 🎁

Колебаете се какви подаръци за Коледа да вземете на вашите деца? Разгледайте нашите предложения за детски коледни подаръци тук! Колебаете се какви подаръци за Коледа да вземете на вашите деца? Разгледайте нашите предложения за детски коледни подаръци тук! 2022-10-14T16:12:06+03:00 Интересни Идеи За Коледни Подаръци За Деца

<p><span style="font-weight: 400;">Годината е почти към своя край, а това за мъничетата означава само едно - детски коледни подаръци! Коледа е един вълшебен празник, който запълва дома с уют, споделеност и незабравимост. Децата с нетърпение очакват своите подаръци от Дядо Коледа но и от Вас, като родители.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Изборът на подаръци за деца за Коледа никак не е лесен. Съществува толкова богато изобилие от възможности, че е съвсем нормално да се загубите в търсене. Правилният избор зависи от редица фактори, с които е добре да бъдете запознати предварително.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази статия, ние ще предложим няколко уникални идеи за подаръци за Коледа за деца, които ще зарадват мъничетата и ще направят празника още по-вълнуващ.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Как да изберем подарък за Коледа за деца</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">На първо място, добре е да имате предвид няколко фактора, преди да направите своя избор.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Индивидуалност</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Всяко дете е различно. Докато едни деца предпочитат да прекарват времето си в игри с приятели, други се радват повече на тихи моменти, прекарани в самостоятелна игра. Някои деца харесват повече да създават сами играчките си, докато други проявяват повече интерес към вече готови модели. Изберете коледен подарък за Вашето дете спрямо неговата индивидуалност.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Хобита и интереси</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Използвайте хобитата и интересите на децата, за да се ориентирате към подходящ детски коледен подарък. Подаръкът може да е свързан с някакъв вид спорт, музикален инструмент, творческа дейност или други.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Възраст&nbsp;</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Всяка възраст крие своите особености. Например, коледните подаръци за деца под 3 години ще се отличават драстично от тези за по-зрели деца на десетгодишна възраст. Информирайте се относно това какви играчки или игри пасват на децата в различните възрастови групи. Можете да научите повече за <a href="https://funsmarttoy.com/article/idei-za-koledni-podaraci-za-bebeta">коледни подаръци за бебета</a> от нашата блог статия.&nbsp;</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Етап на развитие</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Понякога, възрастта не е единственият ключов елемент. Някои деца се развиват и израстват по-бързо от връстниците си. Наблюдавайте детето и се запознайте с това на какъв етап от своето развитие е преди да изберете детски коледен подарък.</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Коледни подаръци за деца на 5 год</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ето, че дойде време и за предложенията ни за интересни коледни подаръци за деца. Мъничетата под 5 годишна възраст тепърва започват да опознават света, да развиват своите фини двигателни умения и да разбират причинно-следствените връзки. Ето няколко чудесни коледни подаръци за деца в тази възрастова група:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-pazeli-i-sorteri-za-deca"><b>Дървен пъзел </b></a><span style="font-weight: 400;">- пъзелът може да е с най-различни елементи, като плодове и зеленчуци, различни фигури, герои, или пък букви и цифри. Това е изключително образователен подарък, който отваря възможности за куп забавни детски игри.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/balansirashti-kolela"><b>Дървено колело за баланс</b></a><span style="font-weight: 400;"> - на около 4 годишна възраст, децата са способни да направят първите стъпки към карането на велосипед с помощ от родител или по-възрастен.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/knigi-sas-zvuci"><b>Музикална книжка</b></a><span style="font-weight: 400;"> - музикалните детски книги са прекрасен начин децата да се запознаят с различни музикални инструменти, звуци и мелодии и да запалят интереса си към музиката като изкуство.</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Коледни подаръци за деца на 6 години</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">На 6 години, децата са вече по-самостоятелни и претенциозни относно избора на игри и играчки. Затова и изборът коледен подарък за деца е по-труден за тази възраст. В зависимост от това, дали детето е момче или момиче, можете да подарите:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/product/parzalka-za-koli-tooky-toy"><b>Пързалка за коли</b></a><span style="font-weight: 400;"> - повечето момчета за запалени по автомобилите от ранна възраст. Играта с колички винаги е истинско приключение. А когато тя е комбинирана с вълнуваща пързалка, концентрацията е безспорна.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-kolichki-i-vlakcheta"><b>Детски дървен влак</b></a><span style="font-weight: 400;"> - можете да подарите и дървен влак от множество части, които детето трябва само да сглоби и манипулира, за да се получи желания резултат. Това е прекрасно творческо занимание, които развива много качества и умения.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Магнитна кукла за обличане </b><span style="font-weight: 400;">- момичетата на тази възраст започват малко по малко да проявяват интерес към комбинирането на различни цветове и модели, за да създадат своя собствена мода и уникалност. Този подарък е подходящ и за по-ранна възраст но и момиче на 6 години също би открило играта за вълнуваща.</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Коледни подаръци за деца на 7 години</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">На 7 години, децата вече имат повече контрол над двигателните си умения. Те имат по-точни движения, имат излишък от енергия, която е добре да изразходват чрез физическа и умствена активност и намират забавление в най-различни дейности. Ето и няколко подходящи идеи за коледен подарък за деца на седемгодишна възраст.&nbsp;</span></p> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"><b><a href="https://funsmarttoy.com/product/products-126">Дървена магнитна дъска</a> - <span style="font-weight: 400;">магнитната дъска може да се използва по най-различни предназначения. На нея, децата могат да рисуват или пишат с тебешир, могат да подреждат различни магнити като съставят думи или смятат и други.</span></b></li> </ul> <ul> <li aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/product/detski-darven-komplekt-mikser-polar-b-ot-viga-toys">Детски дървен комплект миксер</a> - <span style="font-weight: 400;">в тази възраст, децата все по-активно започват да мечтаят за това да бъдат като възрастните. Подарък от типа на детски миксер или детска машина за кафе ще им помогне да пресъздават ситуации от реалния живот и да ги споделят с приятели.</span></li> </ul> <ul> <li aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/product/products-93">Писта за топчета</a> - <span style="font-weight: 400;">пистата за топчета може би първоначално изглежда като чудесен коледен подарък за момче, но истината е, че и момичетата се забавляват активно.&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Коледни подаръци за деца на 8 години</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">На 8 години, децата минават през следващ етап на развитие. Те вече ходят на училище, всеки ден се срещат с нови хора и обменят опит с връстници и започват да трупат впечатления от света извън домашната среда. В този период, подходящи детски коледни подаръци биха били:</span></p> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"><b>Детска китара - <span style="font-weight: 400;">свиренето на музикален инструмент е изключително полезно занимание, което развива редица качества при децата. <a href="https://funsmarttoy.com/category/muzikalni-igrachki">Музикалните играчки</a> са прекрасен начин да потопите детето в света на музиката.</span></b></li> </ul> <ul> <li aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/detski-komplekt-za-hranene">Бамбуков комплект за хранене</a> - <span style="font-weight: 400;">какво по-хубаво от това детето да може самостоятелно да покани своите гости на детски обяд и да се впусне в ролева игра със своите връстници? Детските комплекти за хранене предлагат тази възможност.&nbsp;</span></li> </ul> <ul> <li aria-level="1">Игра на риболов и пъзел - <span style="font-weight: 400;">още една идея за коледен подарък, който би бил интересен и на момиче и на момче е именно играта на риболов. Това е чудесна възможност децата да научат малко повече за риболова, за различните видове риба и други интересни факти.</span></li> </ul> <p></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Коледни подаръци за деца на 9 години</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Когато навършат 9 години, децата вече имат плавни и сигурни двигателни умения. Те притежават разнообразие от физически способности и проявяват все по-силен интерес към света на големите. Тук вече характерът на детето е ясен и видим, въпреки, че подлежи на промени през следващите години.&nbsp; За да зарадвате дете на 9 години за Коледа, можете да подарите:</span></p> <p><b></b></p> <ul> <li aria-level="1"><b>Ролери - <span style="font-weight: 400;">след укрепването на физическите умения на детето, то има възможността да се научи как да кара ролери и да доразвие своите способности. Карането на ролери са прекрасно занимание за споделен ден навън със семейството или с приятели.</span></b></li> </ul> <ul> <li aria-level="1">Куфар с дървени инструменти - <span style="font-weight: 400;">особено подходящ коледен подарък за момчета, детският куфар с дървени инструменти може да помогне да детето да развие интереса си към детайлите, към решаването на проблеми и към поправянето на различни неща. Този подарък отваря възможността за споделено време с родителите в приказки и обяснения кое как работи.&nbsp;</span></li> </ul> <ul> <li aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/detski-knijki">Детски книги</a> - <span style="font-weight: 400;">нека не забравяме и за детските книги, без които детското въображение нямаше да може да се развива и достига нови нива. Съществуват безброй варианти за теми, герои и приказки що се отнася до детските книги.&nbsp;</span></li> </ul> <p></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Коледни подаръци за деца на 10 години</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">На тази възраст, децата все повече търсят своята свобода и независимост. Те имат изградени приятелства, интереси, вероятно е да практикуват спортове, да свирят на музикален инструмент и да търсят нови приключения и предизвикателства. На 10 години, децата също така имат силно развито любопитство към нови познания. Ето как можете да зарадвате дете в тази възраст за Коледа:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><a href="https://funsmarttoy.com/category/detski-enciklopedii-i-obrazovatelni-knigi"><b>Енциклопедия</b></a><span style="font-weight: 400;"> - енциклопедиите са подходящ подарък за хора на всякаква възраст. Изберете подходяща детска енциклопедия, опаковайте я прилежно и я превърнете в перфектния подарък за дете. Можете да изберете енциклопедии с най-различни теми, като природа, животни, морета и океани, човешкото тяло, историята на света, науката и други.</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>Комплект за рисуване</b><span style="font-weight: 400;"> - почти всяко дете обича да рисува и да изразява своите мисли и настроения чрез различни цветове и форми. Изберете подходящ детски комплект за рисуване и наблюдавайте как детето развива своя творчески потенциал с този чудесен подарък.&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><b>По-сложни детски пъзели</b><span style="font-weight: 400;"> - на тази възраст, детските дървени пъзели с по 10-50 парченца вече вероятно няма да представляват интерес за децата. Подберете по-сложен пъзел от повече части, за да впечатлите детето и да грабнете интереса му.&nbsp;</span></li> </ul> <h2><span style="font-weight: 400;">Поднесете перфектните детски коледни подаръци</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Ето, че дойде и края на нашите предложения за коледни подаръци за деца. Това са само някои идеи за това как можете да направите този празник истински специален за мъничетата. Истината е, че можете да персонализирате всеки подарък и да го направите наистина уникален и неповторим. Надяваме се, че идеите тук ще отключат Вашето въображение и ще Ви помогнат да направите най-подходящия избор.</span></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки