Меню
Меню
Занимания и игри за деца на 2 години

18.06.2021 10:16:00

Занимания и игри за деца на 2 години

След като вашето мъниче навърши две годинки, то ще премине през видими и осезаеми интелектуални, физически, социални и емоционални промени. Тези промени ще са основното нещо, което ще помогнат на детето ви да осмисли света, да се запознае с нови концепции и да усвои нови умения. По време на този етап от живота на вашето мъниче, езикът започва да се развива, децата започват да осъзнават, че са независими и активно изследват заобикалящия ги свят. Именно затова образователни игри за деца на 2 години са подходящ начин да ги стимулирате и подпомогнете тяхното развитие.

В тази статия сме ви приготвили няколко идеи, които ще ви помогнат да споделите весели мигове заедно и да наблюдавате как вашето малко момиче или момче трупа нови знания и умения. 

Необходимостта от игри за дете на 2 години

След втория си рожден ден, децата са по-мобилни, по-силни, изпълнени с енергия и много потенциал. Те вече са готови да се втурнат в повече игри и занимания, които досега са били невъзможни. Вероятно ще забележите, че през тази годинка те вече играят самостоятелно с дървени играчки за деца и са в състояние пълноценно да трупат опит с образователни играчки за бебета. Подборът на играчки и игри за дете на 2 години ще помогнат с:

  • Развитието на фината моторика
  • Умението да се решават проблеми
  • Осъзнаването на нови концепции
  • Комуникацията и социалното поведение
  • Постоянството 
  • Развиването на фантазия и креативност

Съвсем естествено е вие, като родители, да търсите нови играчки, игри и занимания, които да помогнат на вашето дете да расте и да учи нови неща. Нека разгледаме няколко предложения.

Дървени пъзели за деца

Мъничетата на тази възраст могат спокойно да редят пъзелели за 2 годишни, като те са най-често от три или четири парчета. Добър вариант е да изберете дървени пъзели заради предимствата, които дървеният материал предлага. Той е издръжлив, траен, и безопасен за игра. Започнете с пъзели, които са на познати за детето предмети. Това могат да са зеленчуци, плодове или животни. 

Стимулирайте детето да е активно с пъзела като му покажете как да започне. След няколко тренировки на редене заедно, вие ще забележите, че детето ще започне самостоятелно да добавя парчетата на правилните места и ще се нуждае все по-малко от вашата помощ. 

Пъзелите помагат за подобряване на умението за решаване на проблеми, както и паметта.

Монтесори игри

Друдо подходящо занимание за деца на 2 години е това с дървени играчки Монтесори. Те са идеалният начин да проворкирате мъничетата да опознаят света и да опитат нови неща. Монтесори игрите се отличават с това, че не са комплексни, не разсейват вниманието с излишни шумове и движения и позволяват на децата в ранна възраст да се запознаят с различните форми, цветове и размери. Те са създадени изцяло от естествени материали, като дърво, и са трайни и качествени решения за игра. 

Арт занимания за деца на 2 години

Сред най-интересните занимателни игри за деца са тези, които включват изкуство в базовата му форма. Този тип занимания са подходящи за развитието на езикови умения, фина моторика, практически познания за заобикалящия ни свят, конценрация и други. Например, арт занимание за деца би могло да бъде изрязване с ножица. Ще са ви необходими детска, безопасна ножица, купичка и тънка цветна хартия. Идеята на играта е детето самостоятелно да изрязва различни форми и фигури от хартията, като се погрижва за отстраняването на излишната хартия. 

Рисуването с водни бои е също чудесна идея за детско занимание, което доставя удоволствие всеки път. Използвайте рисунките за стимулиране по посока разказване на истории, учене на букви и цифри. 

Кубове и сортери за деца 

Ако все още не сте запознали вашето мъниче със сортери за деца, то сега е перфектният момент да го направите. Съществуват най-различни алтернативи за сортиране на форми и кубчета, с които можете да измислите редица различни игри за деца, дори и те да не са съвсем по предназначение. Това е чудесен начин да запознаете детето си с различните форми, фигури, цветове, а дори и букви и цифри. 

Проучвания показват, че за децата е най-лесно да се запознаят първо с формата кръг.. Наблюдавайте как те реагират на различните фигурки и разнообразявайте играта при всяка възможност. Играта е лесен и забавен начин за децата да усвоят разпознаването на цветове, размери и форми, но играта със сортери помага и за развиването на базови математически умения. Също така, детските сортери помагат и за решаването на проблеми, за развитието на фината моторика при децата, координацията ръце-очи, както и визуалното разпознаване.

Препоръчваме да изберете дървен сортер за деца тъй като материалът е екологичен и биоразградим, безопасен, и траен.

Дървени конструктори за деца

Ако сте търсили решения за занимателни игри за деца на 2 години, то със сигурност сте попадали на един от най-честите избори - дървен констурктор. По време на игра с конструктори и блокове, децата получават шанс да решат даден проблем самостоятелно, да отстранят неизправностите и да изпробват различни хипотези за структура, гравитация, дори надморска височина. 

Детските дървени конструктори също така помагат за развитието на речта и езика, дори това да не е от първите неща, за които се сещате като полза. Този тип игра силно насърчава устното самоизравяване, особено в комбинация с разказване на история за това, което са изградили. Дървените конструктори, освен всичко, за чудесно упражнение за координацията на фини двигателни умения. Подредбата на блокчетата едно върху друго работи за прецизна координация между ръцете и очите.

Ролеви игри за деца на 2 години

Още един страхотен начин да забавлявате вашето мъниче и да му помагате да учи новости е чрез ролеви игри. Според изследвания, способността на децата за когнитивна гъвкавост и креативност са свързани с ролевите игри. По време на ролева игра за деца, мъничетата упражняват мозъка си и го тренират да използва ефективно въображение още по време на ранна детска възраст. 

Това е важен елемент не само от решаването на проблеми, но и необходимо умение на по-късен етап от живота, когато въображението ще е нуждо да се насладят на добра книга, да планират желаните от тях неща в житова или пък просто да разберат чужда гледна точка и да са съпричастни към различни аспекти и виждания. 

Съществуват различни видове ролеви игри и не бива да се притеснявате да опитате всички с вашето дете. Например, можете да се впуснете в ролева игра с фантастика, където детето ви е супергерой или пък да опитате реалистични ситуации, като например кампингуване или строителство. Всичко това е възможно от вашия хол или детската спланя благодарение на разонобразните ролеви игри достъпни за всички. 

Разнообразявайте избора на игри за дете на 2 години

Това са само няколко предложения за подходящи игри но списъкът със сигурност не спира тук. Бъдете смели и опитвайте нови неща с вашите деца, като имате предвид уроците, които те ще научат или уменията, които ще усвоят по време на заниманието. Разгледайте заедно няколко музикални книги, наблюдавайте как мъничето ви подрежда дървени кубчета или пък как влиза в ролята на лекар по време на ролева игра. 

Бъдете наблюдателни и четете между редовете. Вашите деца със сигурност ще разкрият много за техния характер на този етап по време на игра. Адаптирайте заниманията спрямо техинте интереси, за да се уверите, че игрите остават нещо забавно и очаквано от тях. Ние сме тук, за да предложим висококачествени, достъпни и разнообразни детски играчки, които да ви подкрепят през този етап от живота на вашето дете. 

Коментари

Ели
Ели 02.01.2023 Беше ми приятно полезен за своето внуче използвах с различни видове думи благодаря

Остави коментар

Игри

Игри

Занимания и игри за деца на 2 години

Занимания и Игри за Деца на 2 Години 🌟

Разберете как да забавлявате дете на 2 годинки с образователни игри и да развивате уменията му докато играете. Разберете как да забавлявате дете на 2 годинки с образователни игри и да развивате уменията му докато играете. 2021-10-07T11:36:50+03:00 Занимания и игри за деца на 2 години

<p><span style="font-weight: 400;">След като вашето мъниче навърши две годинки, то ще премине през видими и осезаеми интелектуални, физически, социални и емоционални промени. Тези промени ще са основното нещо, което ще помогнат на детето ви да осмисли света, да се запознае с нови концепции и да усвои нови умения. По време на този етап от живота на вашето мъниче, езикът започва да се развива, децата започват да осъзнават, че са независими и активно изследват заобикалящия ги свят. Именно затова образователни игри за деца на 2 години са подходящ начин да ги стимулирате и подпомогнете тяхното развитие.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">В тази статия сме ви приготвили няколко идеи, които ще ви помогнат да споделите весели мигове заедно и да наблюдавате как вашето малко момиче или момче трупа нови знания и умения.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Необходимостта от игри за дете на 2 години</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">След втория си рожден ден, децата са по-мобилни, по-силни, изпълнени с енергия и много потенциал. Те вече са готови да се втурнат в повече игри и занимания, които досега са били невъзможни. Вероятно ще забележите, че през тази годинка те вече играят самостоятелно с </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-igrachki-za-deca"><span style="font-weight: 400;">дървени играчки за деца</span></a><span style="font-weight: 400;"> и са в състояние пълноценно да трупат опит с </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/obrazovatelni-igrachki"><span style="font-weight: 400;">образователни играчки за бебета</span></a><span style="font-weight: 400;">. Подборът на играчки и игри за дете на 2 години ще помогнат с:</span></p> <ul> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Развитието на фината моторика</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Умението да се решават проблеми</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Осъзнаването на нови концепции</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Комуникацията и социалното поведение</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Постоянството&nbsp;</span></li> <li style="font-weight: 400;" aria-level="1"><span style="font-weight: 400;">Развиването на фантазия и креативност</span></li> </ul> <p><span style="font-weight: 400;">Съвсем естествено е вие, като родители, да търсите нови играчки, игри и занимания, които да помогнат на вашето дете да расте и да учи нови неща. Нека разгледаме няколко предложения.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Дървени пъзели за деца</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Мъничетата на тази възраст могат спокойно да редят пъзелели за 2 годишни, като те са най-често от три или четири парчета. Добър вариант е да изберете </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-pazeli-i-sorteri-za-deca"><span style="font-weight: 400;">дървени пъзели</span></a><span style="font-weight: 400;"> заради предимствата, които дървеният материал предлага. Той е издръжлив, траен, и безопасен за игра. Започнете с пъзели, които са на познати за детето предмети. Това могат да са зеленчуци, плодове или животни.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Стимулирайте детето да е активно с пъзела като му покажете как да започне. След няколко тренировки на редене заедно, вие ще забележите, че детето ще започне самостоятелно да добавя парчетата на правилните места и ще се нуждае все по-малко от вашата помощ.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Пъзелите помагат за подобряване на умението за решаване на проблеми, както и паметта.</span></p> <p><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-pazeli-i-sorteri-za-deca"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14033/files/image/durveni-puzeli.jpg" /></span></a></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Монтесори игри</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Друдо подходящо занимание за деца на 2 години е това с <a href="https://funsmarttoy.com/category/montesori-igrachki" target="_blank" rel="noopener">дървени играчки Монтесори</a>. Те са идеалният начин да проворкирате мъничетата да опознаят света и да опитат нови неща. Монтесори игрите се отличават с това, че не са комплексни, не разсейват вниманието с излишни шумове и движения и позволяват на децата в ранна възраст да се запознаят с различните форми, цветове и размери. Те са създадени изцяло от естествени материали, като дърво, и са трайни и качествени решения за игра.&nbsp;</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Арт занимания за деца на 2 години</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Сред най-интересните занимателни игри за деца са тези, които включват изкуство в базовата му форма. Този тип занимания са подходящи за развитието на езикови умения, фина моторика, практически познания за заобикалящия ни свят, конценрация и други. Например, арт занимание за деца би могло да бъде изрязване с ножица. Ще са ви необходими детска, безопасна ножица, купичка и тънка цветна хартия. Идеята на играта е детето самостоятелно да изрязва различни форми и фигури от хартията, като се погрижва за отстраняването на излишната хартия.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Рисуването с водни бои е също чудесна идея за детско занимание, което доставя удоволствие всеки път. Използвайте рисунките за стимулиране по посока разказване на истории, учене на букви и цифри.&nbsp;</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Кубове и сортери за деца&nbsp;</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако все още не сте запознали вашето мъниче със </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-kubove-i-sorteri"><span style="font-weight: 400;">сортери за деца</span></a><span style="font-weight: 400;">, то сега е перфектният момент да го направите. Съществуват най-различни алтернативи за сортиране на форми и кубчета, с които можете да измислите редица различни игри за деца, дори и те да не са съвсем по предназначение. Това е чудесен начин да запознаете детето си с различните форми, фигури, цветове, а дори и букви и цифри.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Проучвания показват, че за децата е най-лесно да се запознаят първо с формата кръг.. Наблюдавайте как те реагират на различните фигурки и разнообразявайте играта при всяка възможност. Играта е лесен и забавен начин за децата да усвоят разпознаването на цветове, размери и форми, но играта със сортери помага и за развиването на базови математически умения. Също така, детските сортери помагат и за решаването на проблеми, за развитието на фината моторика при децата, координацията ръце-очи, както и визуалното разпознаване.</span></p> <p><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-kubove-i-sorteri" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14033/files/image/durveni-sorteri.jpg" /></span></a></p> <p><span style="font-weight: 400;">Препоръчваме да изберете дървен сортер за деца тъй като материалът е екологичен и биоразградим, безопасен, и траен.</span></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Дървени конструктори за деца</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Ако сте търсили решения за занимателни игри за деца на 2 години, то със сигурност сте попадали на един от най-честите избори - </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-konstruktori"><span style="font-weight: 400;">дървен констурктор</span></a><span style="font-weight: 400;">. По време на игра с конструктори и блокове, децата получават шанс да решат даден проблем самостоятелно, да отстранят неизправностите и да изпробват различни хипотези за структура, гравитация, дори надморска височина.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Детските дървени конструктори също така помагат за развитието на речта и езика, дори това да не е от първите неща, за които се сещате като полза. Този тип игра силно насърчава устното самоизравяване, особено в комбинация с разказване на история за това, което са изградили. Дървените конструктори, освен всичко, за чудесно упражнение за координацията на фини двигателни умения. Подредбата на блокчетата едно върху друго работи за прецизна координация между ръцете и очите.</span></p> <p><a href="https://funsmarttoy.com/category/darveni-konstruktori" target="_blank" rel="noopener"><span style="font-weight: 400;"><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14033/files/image/durveni-konstruktori-61419b0ef3b79.jpg" /></span></a></p> <h3><span style="font-weight: 400;">Ролеви игри за деца на 2 години</span></h3> <p><span style="font-weight: 400;">Още един страхотен начин да забавлявате вашето мъниче и да му помагате да учи новости е чрез </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/type-products-categories"><span style="font-weight: 400;">ролеви игри</span></a><span style="font-weight: 400;">. Според изследвания, способността на децата за когнитивна гъвкавост и креативност са свързани с ролевите игри. По време на ролева игра за деца, мъничетата упражняват мозъка си и го тренират да използва ефективно въображение още по време на ранна детска възраст.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Това е важен елемент не само от решаването на проблеми, но и необходимо умение на по-късен етап от живота, когато въображението ще е нуждо да се насладят на добра книга, да планират желаните от тях неща в житова или пък просто да разберат чужда гледна точка и да са съпричастни към различни аспекти и виждания.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Съществуват различни видове ролеви игри и не бива да се притеснявате да опитате всички с вашето дете. Например, можете да се впуснете в ролева игра с фантастика, където детето ви е супергерой или пък да опитате реалистични ситуации, като например кампингуване или строителство. Всичко това е възможно от вашия хол или детската спланя благодарение на разонобразните ролеви игри достъпни за всички.&nbsp;</span></p> <h2><span style="font-weight: 400;">Разнообразявайте избора на игри за дете на 2 години</span></h2> <p><span style="font-weight: 400;">Това са само няколко предложения за подходящи игри но списъкът със сигурност не спира тук. Бъдете смели и опитвайте нови неща с вашите деца, като имате предвид уроците, които те ще научат или уменията, които ще усвоят по време на заниманието. Разгледайте заедно няколко </span><a href="https://funsmarttoy.com/category/muzikalni-igrachki"><span style="font-weight: 400;">музикални книги</span></a><span style="font-weight: 400;">, наблюдавайте как мъничето ви подрежда дървени кубчета или пък как влиза в ролята на лекар по време на ролева игра.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Бъдете наблюдателни и четете между редовете. Вашите деца със сигурност ще разкрият много за техния характер на този етап по време на игра. Адаптирайте заниманията спрямо техинте интереси, за да се уверите, че игрите остават нещо забавно и очаквано от тях. Ние сме тук, за да предложим висококачествени, достъпни и разнообразни детски играчки, които да ви подкрепят през този етап от живота на вашето дете.&nbsp;</span></p>

Ели Ели

2023-01-02T13:01:54+02:00
Беше ми приятно полезен за своето внуче използвах с различни видове думи благодаря
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки