За връзка с нас: 
0878 190079

Защо играта е важна

Jun/28/2019

Защо играта е важна

Играта е повече от просто забавление за бебета и деца. Чрез нея те се учат най-добре, разбират кои и какви са, как работи светът и къде се вписват в него.

Значението на играта

Играенето е едно от най-важните неща, които можете да направите с детето си, защото играта е от съществено значение за развитието на мозъка на детето ви. Времето, в което играете заедно, дава на детето много различни начини за учене.

Играта също помага на детето ви за:

развиване на социални умения, език и комуникация

 • чувство за обич, щастие и безопасност

 • изграждане на доверие

 • учи за грижата за другите и за околната среда

 • развива физически умения.

Вашето дете обича да играе с Вас, но понякога може да избере да играе само и няма да се нуждае от толкова много вмешателство и наблюдение от Вас. То ще иска да му дадеш само идеи и да разбере как се справя с игрите.

 

Различни видове игра

Неструктурираната, свободна игра е най-добрият тип игра за малки деца.

Това е игра, която просто се случва, в зависимост от това, към което се насочи интереса на детето Ви към момента. Свободната игра не е планирана и позволява на детето да използва въображението си и да се движи със собственото си темпо.

Примери за неструктурирана игра могат да бъдат:

 • творческа игра самостоятелно или с други, като артистични или музикални игри

 • въображаеми игри - например, изработване на къщички с кутии или одеяла, преобличане

 • проучване на нови или любими игрални пространства като шкафове, помещения, дворове, паркове, детски площадки и т.н.

 • Можете да бъдете част от неструктурираната игра на детето. Понякога всичко, което трябва да направите, е да му посочите правилната посока - към бъркотията от рокли и играчки на пода, или към масата с моливи и хартия. Понякога може да се наложи да сте малко по-активни. Например: „Какво ще кажете да играем с роклите? или Какво искате да бъдете днес? “.

 • Структурираната игра е различна. Тя е по-организирана и се случва във фиксирано време или в определено пространство и често се ръководи от възрастен.

Примерите за структурирана игра включват:

 • Групи за запознаване с водата за малки деца или уроци по плуване за по-големи деца - може да ги смятате като важни уроци за детето си, но то може просто да си мисли, че са забавни

 • Групи за разказване на истории за малки деца и деца в предучилищна възраст

 • Уроци по танци, музика или театър за деца от всички възрасти

 • Семейни настолни игри или игри с карти

Структурираната и неструктурирана игра може да се случи на закрито или на открито. Играта на открито дава на детето шанс да изследва, да бъде активен, да тества физически граници - и да се обърка!

 

Как се развива играта с детето ви

Когато детето ви расте, начинът, по който то играе, ще се промени - то ще стане по-креативно и ще експериментира повече с играчки, игри и идеи. Това може да означава, че то се нуждае от повече пространство и време за игра.

Също така, децата преминават през различни форми на игра, докато растат. Това включва да играе само, да играете до други деца и да играете с други деца.

Новородени и бебета

За бебета най-добрата играчка си ти. Само да гледа лицето Ви и да чува гласа Ви е игра за бебето, особено ако се усмихвате.

Може да опитате следните идеи с малкото Ви бебе:

 • Музика, песни, леко почукване върху корема на бебето ви, докато пеете, звънци или контейнери, пълни с различни предмети: тези дейности могат да помогнат за развитието на слуха и движението.

 • Обектите с различни размери, цветове и форми могат да насърчат вашето дете да ги достигне и хване.

 • Здравите мебели, топки, играчки или кутии могат да накарат детето ви да пълзи, да стои и да върви.

Редовното поставяне на бебето по корем и игра на пода са много важни за развитието на Вашето бебе. Времето по корем помага на бебето да развие контрол на движението чрез укрепване на мускулите на главата, шията и тялото. Също така позволява на бебето Ви да вижда и изживява света от различна гледна точка.

Малките деца

Ето някои идеи, които детето ви може да ползва:

 • Големите и леки неща, като картонени кутии, кофи или топчета за надуване, могат да насърчат детето Ви да тича, строи, да бута или дърпа.

 • Креда, въже, музика или контейнери могат да насърчат скоковете, ритането, стъпването и тичането.

 • Обръчи, кутии, големи скали или възглавници са подходящи за катерене, балансиране, усукване, люлеене или търкаляне.

 • Хълмове, тунели или кътчета могат да насърчат физически дейности като пълзене и проучване.

Ако пуснете любима музика, докато Вашето дете играе, то може също да експериментира с различни звуци и ритми . Също така бихте искали да пеете, танцувате и ръкопляскате в такт с музиката с детето си.

 

Предучилищна възраст

Ето някои идеи, които да ви помогнат:

 • Дървените лъжици, празните съдове за тенджери, пръчките, пластмасовите кофи, тенджери и стари дрехи са чудесни за творческо, неструктурирана игра.

 • Обикновените пъзели и съответстващи игри като домино помагат за подобряване на паметта и концентрацията на детето ви.

 • Пластелин и глина помагат на детето да развие фини двигателни умения и сръчност .

 • Любима музика и тенджери и тигани са чудесни за свирене.

 • Топки и фризби могат да насърчат ритането, хвърлянето или преобръщането.

Когато насърчавате детето си да рита или хвърля, опитайте се да го накарате да използва едната страна на тялото си, след това другата.

Деца в училищна възраст

Вашето дете в училищна възраст може да се забавлява със следните обекти и дейности:

 • Мебели, спално бельо, кошници за пране, палатки и кутии са чудесни за строеж.

 • Домашно направените препятствия могат да накарат детето да се движи по различни начини, посоки и скорости.

 • Стихове или игри като „Аз шпионирам с малкото си око, нещо, което започва с…“ са чудесни за игра на думи и спомагат за развитието на грамотност.

 • Обикновено готвене или приготвяне на храна, като например измерване, разбъркване и сервиране на храна, е чудесно за развитие на уменията за математика и ежедневие.

 • Въображението на вашето дете: с въображението, детето ви може да се превърне в любим супергерой или герой.

Ако детето ви се интересува, бихте могли да помислите за това как да я привлечете в някои спортни или екипни дейности в училище или като допълнителни извънучилищни курсове като изкуство и занаяти.

 

Ако детето ви не иска да играе

Възможно е да има случаи, когато детето ви не иска да играе - например, може да бъде уморен или отегчен, като прави твърде дълго една и съща дейност. Това е нормално и обикновено няма какво да Ви тревожи.

Но понякога липсата на игра - или липсата на интерес към играта - може да е признак на нарушение в развитието.

Помислете да говорите с възпитателя или педиатъра на детето си, ако:

 • Вашето бебе не проявява интерес към игра от типа “Дзак”

 • Детето ви има само тесен интерес към играчките или не използва играчките по техния функционален начин - например, само се интересува от въртенето на колелата на играчка - автомобил, вместо да го движи из стаята, както другите деца на същата възраст

 • Вашето дете, което е в предучилищна възраст не се интересува от игра с други деца, или не се интересува от игра на игри.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Игри

Игри

Защо играта е важна

Защо играта е важна

Играта е повече от просто забавление за бебета и деца. Чрез нея те се учат най-добре, разбират кои и какви са, как работи светът и къде се вписват в него. Играта е повече от просто забавление за бебета и деца. Чрез нея те се учат най-добре, разбират кои и какви са, как работи светът и къде се вписват в него. 2019-07-16T09:36:03+03:00 Защо играта е важна

<p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Играта е повече от просто забавление за бебета и деца. Чрез нея те се учат най-добре, разбират кои и какви са, как работи светът и къде се вписват в него.</strong></p> <div class="q2uC4"> <div class="_2CvYQ Slk8p _3Q5gW _3Q5gW _1hD8w"> <div class="_1Lhwj _34hgV image-container" data-hook="imageViewer"> <h2 class="_3f-vr _208Ie blog-post-title-font _3aQMT _2J4pr css-x4x4qs _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Значението на играта<br /><br /></strong></h2> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Играенето е едно от най-важните неща, които можете да направите с детето си, защото играта е от съществено значение за развитието на мозъка на детето ви. Времето, в което играете заедно, дава на детето много различни начини за учене.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">Играта също помага на детето ви за:</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">развиване на социални умения, език и комуникация</p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">чувство за обич, щастие и безопасност</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">изграждане на доверие</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">учи за грижата за другите и за околната среда</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">развива физически умения.</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"><strong>Вашето дете обича да играе с Вас, но понякога може да избере да играе само и няма да се нуждае от толкова много вмешателство и наблюдение от Вас. То ще иска да му дадеш само идеи и да разбере как се справя с игрите.</strong></p> <div class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">&nbsp;</div> <h3 class="_3tkn1 _208Ie blog-post-title-font _2l-2w _2J4pr css-1pq57dj _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Различни видове игра</strong></h3> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Неструктурираната, свободна игра е най-добрият тип игра за малки деца.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Това е игра, която просто се случва, в зависимост от това, към което се насочи интереса на детето Ви към момента. Свободната игра не е планирана и позволява на детето да използва въображението си и да се движи със собственото си темпо.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Примери за неструктурирана игра могат да бъдат:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">творческа игра самостоятелно или с други, като артистични или музикални игри</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">въображаеми игри - например, изработване на къщички с кутии или одеяла, преобличане</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">проучване на нови или любими игрални пространства като шкафове, помещения, дворове, паркове, детски площадки и т.н.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">Можете да бъдете част от неструктурираната игра на детето. Понякога всичко, което трябва да направите, е да му посочите правилната посока - към бъркотията от рокли и играчки на пода, или към масата с моливи и хартия. Понякога може да се наложи да сте малко по-активни. Например: &bdquo;Какво ще кажете да играем с роклите? или Какво искате да бъдете днес? &ldquo;.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">Структурираната игра е различна. Тя е по-организирана и се случва във фиксирано време или в определено пространство и често се ръководи от възрастен.</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Примерите за структурирана игра включват:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">Групи за запознаване с водата за малки деца или уроци по плуване за по-големи деца - може да ги смятате като важни уроци за детето си, но то може просто да си мисли, че са забавни</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">Групи за разказване на истории за малки деца и деца в предучилищна възраст</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">Уроци по танци, музика или театър за деца от всички възрасти</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _2p1aK _158eo _3_7DB"> <p class="_208Ie">Семейни настолни игри или игри с карти</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"><strong>Структурираната и неструктурирана игра може да се случи на закрито или на открито. Играта на открито дава на детето шанс да изследва, да бъде активен, да тества физически граници - и да се обърка!</strong></p> <div class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">&nbsp;</div> <h2 class="_3f-vr _208Ie blog-post-title-font _3aQMT _2J4pr css-x4x4qs _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Как се развива играта с детето ви</strong></h2> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Когато детето ви расте, начинът, по който то играе, ще се промени - то ще стане по-креативно и ще експериментира повече с играчки, игри и идеи. Това може да означава, че то се нуждае от повече пространство и време за игра.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Също така, децата преминават през различни форми на игра, докато растат. Това включва да играе само, да играете до други деца и да играете с други деца.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"><img src="https://static.wixstatic.com/media/29fea9c0636b4a65b70fe3d0a435782f.jpg/v1/fill/w_6126,h_3800,al_c,q_90/29fea9c0636b4a65b70fe3d0a435782f.webp" /></p> <h3 class="_3tkn1 _208Ie blog-post-title-font _2l-2w _2J4pr css-1pq57dj _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Новородени и бебета</strong></h3> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">За бебета най-добрата играчка си ти. Само да гледа лицето Ви и да чува гласа Ви е игра за бебето, особено ако се усмихвате.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Може да опитате следните идеи с малкото Ви бебе:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Музика, песни, леко почукване върху корема на бебето ви, докато пеете, звънци или контейнери, пълни с различни предмети: тези дейности могат да помогнат за развитието на слуха и движението.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Обектите с различни размери, цветове и форми могат да насърчат вашето дете да ги достигне и хване.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Здравите мебели, топки, играчки или кутии могат да накарат детето ви да пълзи, да стои и да върви.</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Редовното поставяне на бебето по корем и игра на пода са много важни за развитието на Вашето бебе. Времето по корем помага на бебето да развие контрол на движението чрез укрепване на мускулите на главата, шията и тялото. Също така позволява на бебето Ви да вижда и изживява света от различна гледна точка.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"><img src="https://static.wixstatic.com/media/eea58a6e80b24e0a9d864a7ef46ca049.jpg/v1/fill/w_6124,h_4082,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/eea58a6e80b24e0a9d864a7ef46ca049.webp" /></p> <h3 class="_3tkn1 _208Ie blog-post-title-font _2l-2w _2J4pr css-1pq57dj _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Малките деца</strong></h3> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Ето някои идеи, които детето ви може да ползва:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Големите и леки неща, като картонени кутии, кофи или топчета за надуване, могат да насърчат детето Ви да тича, строи, да бута или дърпа.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Креда, въже, музика или контейнери могат да насърчат скоковете, ритането, стъпването и тичането.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Обръчи, кутии, големи скали или възглавници са подходящи за катерене, балансиране, усукване, люлеене или търкаляне.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Хълмове, тунели или кътчета могат да насърчат физически дейности като пълзене и проучване.</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Ако пуснете любима музика, докато Вашето дете играе, то може също да експериментира с различни звуци и ритми . Също така бихте искали да пеете, танцувате и ръкопляскате в такт с музиката с детето си.</p> <div class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">&nbsp;<img src="https://static.wixstatic.com/media/954f90ce6824494294b2374d61d2a78b.jpg/v1/fill/w_6120,h_4085,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01/954f90ce6824494294b2374d61d2a78b.webp" /></div> <div class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB"> <h3 class="_3tkn1 _208Ie blog-post-title-font _2l-2w _2J4pr css-1pq57dj _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Предучилищна възраст</strong></h3> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Ето някои идеи, които да ви помогнат:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Дървените лъжици, празните съдове за тенджери, пръчките, пластмасовите кофи, тенджери и стари дрехи са чудесни за творческо, неструктурирана игра.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Обикновените пъзели и съответстващи игри като домино помагат за подобряване на паметта и концентрацията на детето ви.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Пластелин и глина помагат на детето да развие фини двигателни умения и сръчност .</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Любима музика и тенджери и тигани са чудесни за свирене.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Топки и фризби могат да насърчат ритането, хвърлянето или преобръщането.</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Когато насърчавате детето си да рита или хвърля, опитайте се да го накарате да използва едната страна на тялото си, след това другата.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"><img src="https://static.wixstatic.com/media/a30860_e6fb0aafe7ee4a2b887c924311f33920~mv2.jpg/v1/fill/w_1000,h_768,al_c,q_90/a30860_e6fb0aafe7ee4a2b887c924311f33920~mv2.webp" /></p> <h3 class="_3tkn1 _208Ie blog-post-title-font _2l-2w _2J4pr css-1pq57dj _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Деца в училищна възраст</strong></h3> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Вашето дете в училищна възраст може да се забавлява със следните обекти и дейности:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL text-alignleft"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Мебели, спално бельо, кошници за пране, палатки и кутии са чудесни за строеж.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Домашно направените препятствия могат да накарат детето да се движи по различни начини, посоки и скорости.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Стихове или игри като &bdquo;Аз шпионирам с малкото си око, нещо, което започва с&hellip;&ldquo; са чудесни за игра на думи и спомагат за развитието на грамотност.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Обикновено готвене или приготвяне на храна, като например измерване, разбъркване и сервиране на храна, е чудесно за развитие на уменията за математика и ежедневие.</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie">Въображението на вашето дете: с въображението, детето ви може да се превърне в любим супергерой или герой.</p> </li> </ul> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Ако детето ви се интересува, бихте могли да помислите за това как да я привлечете в някои спортни или екипни дейности в училище или като допълнителни извънучилищни курсове като изкуство и занаяти.</p> <div class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft">&nbsp;</div> <h2 class="_3f-vr _208Ie blog-post-title-font _3aQMT _2J4pr css-x4x4qs _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Ако детето ви не иска да играе</strong></h2> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Възможно е да има случаи, когато детето ви не иска да играе - например, може да бъде уморен или отегчен, като прави твърде дълго една и съща дейност. Това е нормално и обикновено няма какво да Ви тревожи.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft">Но понякога липсата на игра - или липсата на интерес към играта - може да е признак на нарушение в развитието.</p> <p class="XzvDs _208Ie _3_7DB blog-post-text-font blog-post-text-color _2p1aK _158eo _3_7DB text-alignleft"><strong>Помислете да говорите с възпитателя или педиатъра на детето си, ако:</strong></p> <ul class="_2PG9L PM4OL"> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"> <p class="_208Ie">Вашето бебе не проявява интерес към игра от типа &ldquo;Дзак&rdquo;</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB text-alignleft"> <p class="_208Ie">Детето ви има само тесен интерес към играчките или не използва играчките по техния функционален начин - например, само се интересува от въртенето на колелата на играчка - автомобил, вместо да го движи из стаята, както другите деца на същата възраст</p> </li> <li class="_1BJwx _208Ie _3_7DB AvMd_ _310Mz _1iXso _3lTnu _3_7DB"> <p class="_208Ie text-alignleft">Вашето дете, което е в предучилищна възраст не се интересува от игра с други деца, или не се интересува от игра на игри.</p> </li> </ul> </div> </div> </div> </div> <p><iframe style="border: none; overflow: hidden;" src="https://www.facebook.com/plugins/share_button.php?href=https%3A%2F%2Ffunsmarttoy.com%2Farticle%2Fzashto-igrata-e-vajna&amp;layout=button&amp;size=large&amp;width=73&amp;height=28&amp;appId" width="73" height="28" frameborder="0" scrolling="no"></iframe></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки