Меню
Меню

Екологично чист материал

Една от основните причини бамбуковите прибори да се превръщат в тенденция е фактът, са екологични продукти. Бамбукът всъщност е трева и може да се реже без да вреди и разрушава цялостта на растението. Той е изключително възобновяем и екологичен ресурс, който расте по-бързо от всяко дърво. Отглеждането му не изисква пестициди, което го превръща в още по-желан материал, особено за екосъобразните родители. Освен това, той е биоразградим и не вреди на околната среда. Може да се запознаете с нужните сертификати на в следния линк.

Бамбукът е предпочитан избор пред пластмасата за много родители. Главната причина, която стои зад това, е че бамбукът е материал, който не отделя токсини в храната и не включва никакви вредни елементи в състава си. 

  • Използваме естествен бамбук. Бамбукът е жив материал, който не отделя токсични вещества в храната на детето. За разлика от пластмасата, бамбукът не предава вредните частици. Чинийката и купичката са изработени от дървесина добита според FSC сертификацията, което означава, че е произведена в съответствие с принципите на природосъобразното стопанисване на горите и произлиза от внимателно и устойчиво управлявани гори. Органичен бамбук, който е 100% биоразградим, екологично чист, нетоксичен и покрит с одобрен от FDA лак за хранителен клас. Без пластмаса, без BPA, без PVC, без олово и фталати.Бамбукът не се нуждае от пръскане с пестициди.

  • Процесът на създаване на един бамбуков съд се състои от няколко части:
    • Бабуковите растения се отсичат и прибират на съхранение, за да могат да изсъхнат. Може би сте забелязали, че бамбуковите съдове се различават като шарки и цвят по между си - това се дължи на факта, че по-младите растения са съответно по-светли, а по-възрастните по-тъмни.
    • След като процента влага в бамбуковия материал е на нужното ниво се престъпва към обработка. Бамбуковите трупи се режат на дължина, премахват се обръчите и се разрязват на тънки летви.
    • След това тънките летви се групират по цвят и се поставят в преса под висока температура и налягане, от където излизат бамбукови блокове
    • Тези бамбукови блокове посредством фреза се обработват (издълбават) до нужната форма.

Може да се запознаете с нужните сертификати преди нашите продукти да могат да бъдат допуснати за продажба на следните линкове:

SGS

SGS Bowl

MSDS

LFGB

FSC

CPSIA

SKM

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки