За връзка с нас: 
0878 190079

За нас

Добре дошли в онлайн магазин FunSmartToy - Светът на дървените играчки.

​FunSmartToy е онлайн магазин за образователни дървени играчки. В търсене на най-добрите, качествени  и образователни играчки за нашето дете и вдъхновени от методите на д-р Мария Монтесори решихме да създадем онлайн магазин, който надявам се да е в помощ на всеки, който търси най-добрата  играчка за малко дете или най-добрия  подарък за момче или момиче. 

​Коя е д-р Мария Монтесори?

Д-р Мария Монтесори (1870-1952г), доктор по медицина, учен, психолог, антрополог, оригинален и брилянтен педагог, хуманист и философ. През 1896 г. тя става първата жена в Италия, която получава степен доктор на медицината.

През 1898 година й предлагат да оглави първото римско училище за корекция на поведението, създадено на базата на приют за душевноболни деца. Тя незабавно започва да действа: купува за децата множество развиващи играчки и игри. В програмата се появяват специални часове по социално поведение. Започнали да обясняват на децата правилата за поведение и да изискват изпълнението им. Резултатът бил смайващ: всички ученици издържали редовните училищни изпити. Тогава М. Монтесори си задава въпроса: Какво би направила подобна методика за обикновените деца?   

История на Метода Монтесори? 

Методът започва да се развива в първия Дом на децата (Casa dei bambini) в Рим 1907г. В този дом имало 50 деца на възраст от 2 до 6 години от най-бедните слоеве на населението от близките предградия. Грижливо и внимателно Мария Монтесори оборудва средата, поръчва сензомоторни материали, подбира мебели. Първоначално и самата Монтесори не предполагала какво ще стане с развитието на децата, те били оставени да избират материали според нуждите си, дадена им била свобода и знание как да бъдат независими и да се грижат за себе си. Децата се преобразили, те станали любезни, ученолюбиви, чисти и подредени, без никой да им нарежда каквото и да било. Монтесори започва да разсъждава, за да си обясни причината за това.

​"На нас ще ни трябват 60 години усилен труд, за да постигнем онова, което детето постига само за първите три години от своя живот" Мария Монтесори

​В живота на всеки човек има един уникален период, който Мария Монтесори нарича „божествен дар“. Това са първите шест години, в които човек притежава уникалната способност за възприемане, усвояване на информация и обучение. Причината за това е особения тип ум (попиващ ум). Именно той позволява на малкия човек без каквито и да било усилия спонтанно да възприема и усвоява всичко, което го заобикаля с помощта на всички сетива. Това става лесно и непринудено.

​Като родители, ние искаме да осигурим най-доброто за нашето дете. Въпреки това, затрупването на ума на детето и детската стая с много и много играчки само затруднява детето да се съсредоточи върху една играчка. Вместо да купуват повече, родителите трябва да се съсредоточат върху закупуването на няколко ключови играчки, които могат да въведат различни умения и да помогнат за развитието на детето. Играчката трябва не само да забавлява детето, но и да изпълнява образователна роля за детето.

​Всички играчки, които предлага FunSmartToy са направени с нетоксички бои и мастила и отговарят на EN71  и ASTM стандарти за играчки.

МЕЖДУНАРОДНИ СТАНДАРТИ (ASTM)

Официално известно като American Society for Testing and  Materials,  ASTM е познато като най-голямата организация за разработка на доброволни стандарти в света. Подразделението Потребителски Стоки на ASTM International е изградило разпознаваеми от индустрията изисквания за безопаност за играчки, предназначени за употреба за деца под 14 години. Нашите играчки изцяло покриват всички ASTM стандарти за безопасност.

​ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ (EN71)

Всички продукти на Funsmarttoy носят знака CE показващ, че те отговарят на стандарта за безопасност EN71. Изискванията за безопасност на играчките EN71 са създадени през 1990 за всички играчки продавани в Европейския Съюз. Играчките, които са маркирани със знака CE също така не съдържат фталати.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки